Describe what the image shows. This text is only for search engines

Boganmeldelse

Jonas Rolfsen, eteam

Boganmeldelse 2 kr og 25 øre 

2kr og 25 øre handler om en ung dreng som ser nogen reklamer med nogen børn for Afrika som lider og nogen dør af simple syge domme som man vil kunne komme over på få dage i Danmark, han beslutter sig for at ville hjælpe de stakkels børn. Han arbejder i super Brugsen.

Han søger lidt på nettet for at se hvor mange penge der skal bruges for at redde et barn, og så 1000 børn, han ser der er et kæmpe arbejde forude, og han mangler en masse penge, defor beslutter han sig for, at hans månedsløn skal gå til en indsamling til børnene. Han ender med at få en masse penge med lidt stjæleri fra sin fars konto, som arbejder som dommer. Hans far bliver beskrevet som dommeren i bogen så man finder ikke ud af hans navn.

Drengen har en kæreste som hedder Anna som indser det er noget dumt nogen drengen han har gang i, men i sidste ende hjælper han ham med at donere nogen penge. Den sidste ende af bogen handler om at drengen, beslutter drengen at det er på tide han rejser med den mængde penge han har. Han stjæler en lastvogn ved Super Brugsen, så ham og Anna kører afsted, de bliver efter søgt i store dele af Europa. Mandet lykkedes til sidst at komme til Spanien hvor de kunne sejle til Afrika, da de er i Afrika, da de er nået lidt ind i Afrika kommer der nogen afrikanere som plyndre dem, og dræber Anna. 

Drengen overlever og kommer hjem til sin konfirmation.

Personerne: 

Anna, Drengen, Dommeren og Moren 

Miljø og sted:

De lever i et rigtig fint miljø må vi  ud fra når dommeren er dommer og har flere millioner på kontoen.

Bogen foregår i Danmark og dele af Europa og til sidst Afrika.

Eteam på lejrskole

Jonas Rolfsen, eteam

Lejrture i Eteam til Nordjylland

Eteam seneste tur var året 2012-2013, da Eteam tog til Jesper hus blomster park, i starten af året. Vi tog afsted i  vores normale ungdomskole busser op til Jespers hus, vi ankom, og bar vores bagage ind i hytterne, og lærte stedet lidt at kende. Vi vidste på forhånd hvad vi skulle ud og opleve. 

Bunkermuseum 

Vi tog til Bunker museum, hvor vi skulle udspionere og gå rundt mens vi skulle tage lidt film og billeder, vi gik rundt på Bunker museum og så en masse forskellige rum fra anden verdenskrig, der stod en masse sedler på murene hvor man kunne læse hvad de forskellige rum var brugt til. 

Da vi var færdig der, gik vi rundt i nogen af den store mængde bunkere udenfor museum og derfor var de mørke så man skulle være vågen og tænde lidt lys for, at se noget så man ikke væltede. Det var nogen rigtige gamle og ulækre bunkere, man så rotter og gamle rester for folk som havde været dernede, noget af det var for nyligt. 

Hyggen i hytterne

Efter de lange dage med fokus på adskillige museums, gik vi hjem og lavede noget mad til os i det fælles køkken der var.

Da vi havde spist færdig vasker op, gik vi hver til sidst lærerne i deres hytter og eleverne i deres. I elevernes hytte havde vi købt en masse slik og sodavand som aftenen gik med, vi så lidt fjernsyn. Vi var alle udmattet og trætte så vi gik i seng ved 12 tiden.

Turen i blomster Parken 

En af dagene brugte vi i blomster parken hvor vi så nogen 4D film, og ellers var der en masse hyggelige aktiviteter i den mængde af blomster. Vi valgte, at tage et tog, som kørte os rundt i parken, vi endte på en hoppe-pude, og ellers var der en slags skyde bane, og nogen enkelte forlystelser som os skulle prøves. 

Mekaniker

Nöel Koue Skov, eteam

Efter eteam vil jeg er gerne på teknisk skole i Århus som mekaniker. fordi jeg syntes det et spændene fag, jeg syntes det er spændene og se hvordan man skiller en motor ad og samle den igen og hvordan man skiller en bil ad og samler den igen. jeg tror grunden til at jeg gerne vil være mekaniker er at da jeg var 10 eller 11 år der hjemme har vi en gammel puch maxi som der ikke var nogle der kørte på, så den begynde jeg og rode med. Så blev jeg bidt af det og begynde og købe mit eget jeg roede med. 

Efter det begynde jeg og køre cross hvor der er meget mere og lave end på en scooter det var der omkring der jeg vidste at det var det jeg bruge mit liv på. Den helt store drøm ville være at efter jeg bliver færdig med tekniskskole ville jeg til USA. over på det værksted der hedder west coast customs og arbejde i nogle år eller på fuldtid det ville være en drømmen fordi at de laver billerne på deres helt egne måde og bygger alle mulige sjove ting på der får det til og lyde bedre og køre meget hurtigere, så det ville være den store drøm.

HG handelsuddannelse

Jonas Rolfsen drømme efter Eteam / projekt uge  

Drømmene efter Eteam 

Jeg har mange drømme efter team, men først af alt skal jeg have min eksamen og gøre et godt resultat. Efter det har jeg gjordt mig mange tanker men har besluttet mig, at tage en tur på HG Odder og gennemføre der, også blive salgassistent, jeg skal gå på HG i fire år i alt to år på skolen og de resterende to år ud som en salgs praktik, men samtidig får jeg en løn for det. Jeg valgte, at tage turen til HG Odder fordi det gav en mulighed for at stå i en butik af en slags som efter jeg ottende klasse blev et af mine store ønsker, og der tænkte jeg, at det skulle jeg være. Jeg undersøgte lidt omkring HG, hvad man kunne uddanne sig som, jeg spurgte min familie om lidt gode råd, og de synes det er en rigtig god ide, så det er det jeg skal efter mit ophold i Eteam.   

Jonas's livs drømme 

Jeg har haft mange andre drømme med mit liv, men da jeg kun får dansk,engelsk og matematik i mit eksamenbevis, så kunne jeg ikke komme på de store uddannelser, som jeg alligevel ikke ville kunne klarer. Men har tænkt mange tanker om, at blive grafiker men det gik hurtigt væk for verdenen igen. 

Jonas's barndoms drøm 

Min største ønske ville stadig være, at blive proffesionel fodboldspiller, og spille i de store ligaer som premier League osv, men den drøm måtte desværre droppes da jeg fik knæskade og stadig døjer med mit knæ. Hvilken var et stort tab for mig. Jeg har spillet i nogen fine barndoms klubber, som VIK i Århus hvor vi kom i finalen til Jyllands mesterskabet, men vi tabte desværre. Jeg har altid holdt med Manchester United så det skulle helt sikkert været der jeg ville spille hvis jeg fik chancen. 

Jeg har vokset op med fodbold i skolen, alle drengene spillede fodbold og senere hen fik nogen af dem kontrakter med blandet andet Randers Fc.    

Eteams æblemosteri

 

Cille Sørensen, eteam har et par bemærkninger til eteams produktion af æblemost

 

En gang om året laver E-team deres eget æblesaft. Først plukker vi 10 sorte affalds sække med æbler, som vi får af venner og bekendte. Æblerne fragter vi tilbage på skolen og vasker og renser dem. Så bliver de kørt ud til den økologiske have hvor vi har en aftale med at låne deres udstyr ( rasper)

Æblerne bliver flænset og mast i en æblepresser og så kommer der ren æblesaft ud. Æblesaften kommer i bøtter. Så bliver de frossent ned og er klar til at blive drukket på et andet tidspunkt.

Super 8 - great science fiction...

Daniel Theilgaard, student in eteam

In Eteam, we have the opportunity to go to the Cinema 4 times a year both in Odder and Aarhus. 

Super 8 great science fiction film that has everything that belongs to the genre but the coming of age aspects such as friendship first love. The year is 1979 and a small group of friends are trying to creates their own super 8 zombie movie.While Recording they end up in the middle of a huge train crash. The military trie to cover-up the situation because the train is deliberately derailed and something which has been in prison on the train escapes . A lot of mysterious things begins to happen around the friends. Super 8 reminds a lot of Steven Spielberg's film from the 1980. With a lot of special effects and action.

I think it's a good movie. it is well written and I would like to recommend it to my friends. 

Dagligdagen i eteam - som eleverne oplever den...

Eklassen / eteam

Eklassen er en god skole med gode rammer, hvor der er god mulighed for lærdom. Jeg har bestemt ikke fortrudt ,at jeg kom ind i eklassen. Der er gode lærere, sjove kammerater som næsten altid er i godt humør. I starten når man sagde eklassen så tænkte man, at det var der hvor alle dem der laver ballade er! Det er de også, men de laver ikke ballade mere. 

Sean  -  Ja han er en god lærer, han er glad, han kan godt lide at tage pis på folk og står for maden, og det skal siges at han er pisse god til at lave mad. Seans fag er det engelske. Personligt er han en flink mand, han er meget nem at snakke med, og meget stille og rolig 

Flemming  -  Han er også en god lærer, og det er ham det står for det udendørs arbejde. Faget er dansk. Personlig er han en meget rar person, han er meget nede på jorden.

Tobias  -  En god lærer, han er god til sport, han er et sports menneske. Faget er matematik Han er en person der godt kan lide at rejse, han ved meget om Italien. Han er en flink fyr - også nede på jorden        

E-team er et godt sted at være man kan udfolde sig på sine kreative områder og stadig have dansk, matematik og engelsk. Hver morgen spiser vi morgenmad, vi får hjemmebagte boller med hjemmelavet marmelade og vi går morgen tur klokken kvart i ti for at få en god og sund start på dagen. Når vi kommer tilbage fra gå tur går vi igang med almene fag. Mandag, tirsdag og torsdag har vi valgfag hvor nogen er i sløjd og nogen i fitness. Vi er også på en del ture med E-team, vi har blandt andet været på ski tur i Søhøjlandet. Og nogle dage i Jesper hus blomster resort med mere. Nogen gange tager vi også i skoven, det er rigtig sjovt.

Ja vi møder jo nok 8.15 som alle steder og vi spiser morgenmad her kl 8.30 og så er der jo rengøringhold og madlavninghold. 2 personer er på rengøringhold og 2 personer på madlavninghold om ugen så når vi færdig med og spise så læser vi 45 min så laver vi matematik så dansk og så engelsk. En time fra en normal skole er en time lang men vores time er kun 45 min så laver vi noget nyt. Kl 11.45 spiser vi varmt mad efter det dem der er på rengøring gør rent og dem på mad hold tager jo køkkenet. Så er kl nok ca 12.30 så kommer der valgfag ja valgfag der tager du det valgfag du har valgt som værksted eller noget. Det bliver vi færdig med kl 13.45 så har vi fri så går vi hjem men vi har så fri kl 11.45 om fredag så dagen er ikke langt.

Daglig dagen på e team er meget enkelt, hvilket er meget fint for mig, jeg ved hvad jeg går indtil hver dag, da vi bliver informeret i tide om hvis vi skal på tur eller lign. Vi har nogen gode aktiviteter på e team fx har vo flere valgfags timer og nogen flere udflugter, vedr udflugterne bliver vi informeret om det meste i starten på det nye skole år, så vi hvad der skal se. Jeg kan rigtig godt lide at gå på e team fordi lærerne og omgivelserne er fantastiske - det kan klar anbefales - .

E team tager på en årlig tur til udland eller et sted i Danmark, i dette år 2012-2013 tog vi fx til Jespers hus blomster park i en uges tid hvor vi kom ud og så det kendte bunkermuseum, hvor vi skulle tage nogen billeder af de underjordiske bunkers, efter det var er plads til lidt sjov hvor vi gik rundt i nogen bunkere som ikke var med til museumet. 

Vi møder Kl 08:15 hver dag og går Kl 13:45 alle dage undtagen fredag hvor det er en kortere dag 11:45. Når vi møder ind har vi lige 5-10 minutter inden der har lavet brød til os, så der er mulighed for morgenmad, efter morgenmaden læser vi til omkring Kl 09:00 hvor efter den primære undervisning (dansk, engelsk og matematik), til Kl 09:45 går man en lille tur for at få luft i hovedet så man er klar til næste modul. Der er også middagsmad Kl 12:30 som vi selv laver. Efter spisningen er der plads til halvanden times valgfag, som man selv vælger mellem nogen ønsker for eleverne nogen har fitness (torsdag og torsdag) mens andre har værksted ( alle hverdage), hvor man kan alle alverdens ting. Lige nu laver folkene i værkstedet et cykelskur, så der er masser aktivt undervisning også lidt plads til sjov samtidig. 

Anmeldelse af "Super 8"

Anmeldt af Jonas Rolfsen, eteam

Filmen handlede kort og godt om, at der var nogen unge børn der ville lave en zombie film.    

Børnene skulle filme adskillige action scener. Men pludselig skete der en kæmpe katastrofe. Af en eller anden grund køre der en bil ud på skinnerne og støder sammen med et modkørende tog, så det hele sprænger i luften og det buldre og brager, hver eneste vogn følger man som sprænger og er tæt på at ramme børnene. Efter bragen var der helt stille, og politiet kom til stede, mens børnene flygtede med deres vildeste og vævreste oplevelse i deres liv, men det skulle vise sig at blive meget værre. Ingen af dem kunne forstå det, en af drengenes kamera gik i stykker så det skulle laves.

Senere hen finder man ud af, at der er et kæmpe monster der ef sluppet ud af en af togvognene, så jagten går ud på at fange dem. 

Jeg kunne godt lide filmen i forhold til alle de andre film man ser i skole tiden. Der var masser af action i filmen hvilket gjorde filmen lidt federe at se, jeg blev underholdt i store dele af filmen, der var nogen så chok scener hvilken gjorde filmen meget federe at se på. Jeg synes filmen var rigtig god en af de bedste film jeg har i skoletiden. 

Alt i alt var det en meget underholdende film.

Eteam på tur

Lejrture i Eteam:

Eteam seneste tur var året 2012-1013, da Eteam tog til Jespers hus blomster park, i starten af året. Vi tog afsted i  vores normale ungdomskole busser op til Jespers hus, vi ankom, og bar vores bagage ind i hytterne, og lærte stedet lidt at kende. Vi vidste på forhånd hvad vi skulle ud og opleve. 

Bunkermuseum 

Vi tog til Bunker museum, hvor vi skulle udspionere og gå rundt mens vi skulle tage lidt film og billeder, vi gik rundt på Bunker museum og så en masse forskellige rum for anden verdenskrig, der stød en masse sedler på murene hvor man kunne læse hvad de forskellige rum var brugt til. 

Da vi var færdig der, gik vi rundt i nogen af den store mængde bunkere udenfor museum og derfor var de mørke så man skulle være vågen og tænde lidt lys for, at se noget så man ikke væltede. Det var nogen rigtige gamle og ulækre bunkere, man så rotter og gamle rester for folk som havde været dernede, noget af det var for nyligt. 

Hyggen i hytterne

Efter de lange dage med fokus på adskillige museums, gik vi hjem og lavede noget mad til os i det fælles køkken der var.

Da vi havde spist færdig vasker op, gik vi hver til sidst lærerne i deres hytter og eleverne i deres. I elevernes hytte havde vi købt en masse slik og sodavand som aftenen gik med, vi så lidt fjernsyn. Vi var alle udmattet og trætte så vi gik i seng ved 12 tiden.

Turen i blomster Parken 

En af dagene brugte vi i blomster parken hvor vi så nogen 4D film, og ellers var der en masse hyggelige aktiviteter i den mængde af blomster. Vi valgte, at tage et tog, som kørte os rundt i parken, vi endte på en hoppe-pude, og ellers var der en slags skyde bane, og nogen enkelte forlystelser som os skulle prøves. 

Eteam fraværsstatistik

Tatovør

Describe what the image shows. This text is only for search engines

Jeanne B Nielsen, Eteam

Der er ingen form for uddannelse i tattoo branchen i Danmark. Det mest normale er at man kommer i lære hos en tatovør i 2-3 år. - eller er det muligt at tage til udlandet hvis du søger en uddannelse inden for tatovør branchen, hvor efter det er muligt at starte sit eget op.
Som ny i branchen er der meget man skal vide om de forskellige instrumenter og hvordan maskinerne fungerer.
Maskinen kan stikke ca. 1000 gange i minuttet, alt efter hvordan den er indstillet.
I Danmark har vi nogen særlige regler, det er bl.a ulovligt at tatovere på hænder, hals og hovede, og du skal være 18 år får at blive tusset, ( m.m. du finder en privat tatovør)
Det er nyt i Danmark, at man kan få fjernet sine tatoveringer, men frarådes stærkt da det kan give alvorlige men.

Uddannelse til elektriker / elmontør

Daniel Theilgaard, eteam

På uddannelsen lærer du at reparere og installere store og små elektriske anlæg.

Du laver strøm til lys i nye bygninger eller reparerer og skifter ledninger og kontakter til strøm i ældre boliger.

Du lærer også at installere og vedligeholde computerstyrede elsystemer som fx computernetværk, industrirobotter eller telefon- og alarmanlæg.

Som elektriker lærer du at rådgive folk om valget af elektriske løsninger. Du kan arbejde som ansat i offentlige og private virksomheder eller for en privat elinstallatør.Beløbet er sammensat af en præmie i prøvetiden og en bonus, når prøvetiden afsluttes med fastansættelse.

En god snak med Peter Christensen, BFC

Skrevet af Søren Peter Vissing Bryld og Daniel Theilgaard, eteam

Hvad er målgruppen for E-team?

Målgruppen for E-team har ændret sig mig op igennem de 30 år det har eksisteret,

Det startede som et tilbud for unge drenge der ikke kunne sidde stille på skole bænken og måske ikke havde det så nemt med boglige fag, men hellere ville lave noget praktisk. 

Drengene kunne komme om formiddagen og have boglige fag og så ud i et smede værksted eller et andet erhverv om eftermiddagen. 

I dag er det mange forskellige slags unge der går på E-team det kan være en ung med problemer der hjemme eller en med et misbrug eller bare en der ikke kan gå i en folkeskole, sommetider kan det godt være at E-team ikke lige kan tackle de problemer den unge har og så er der U-klassen, hvis det ikke er den rette løsning kan Odder kommune købe tilbud i andre kommuner.

Bliver du påvirket af dit arbejde?. 

Ja jeg bliver påvirket hvis det er et barn der får en svær start på livet fx hvis forældrene har et misbrug eller de simpelhen ikke har overskud til at passe barnet. 

Når det er unge det handler om kan jeg også godt blive berørt men ikke på samme måde for selvom de stadig skal have støtte af voksne har de også et vist ansvar for deres eget liv og deres valg. 

Jeg kan blive ærgerlig over at se en ung gå i forfald på grund af hash eller andre ting men jeg kan også blive utrolig glad over at se en ung der går efter sin drøm og så det rent faktisk lykkedes. 

(Peter Christensen slutter af med at sige at man ikke skal ryge hash)

Hvorfor er E-team et godt sted?

Det er det fordi der kan være mere fokus på den enkelte elev i forhold til undervisning det er mere fleksibelt i forhold til en folkeskole der køre meget i det samme undervisning hele året. Lærerne i E-team har også mere mulighed for at snakke med eleverne hvis de har brug for det, og så er det også mere praktisk orienteret undervisning eleverne modtager.

Hjælper E-team tilstrækkeligt?

Som regel gør det, men jeg kunne godt tænke mig at lave noget for de gamle elver om eftermiddagen  og aftenen, så kunne de komme og snakke lidt med lærerne hvis de har brug for det, eller mødes med gamle kammerater. Hvis nu der er en ung hvis mor har smidt en ud kunne det også være fedt at kunne tilbyde en seng i en uge eller to til der er faldet ro på og så kan den unge så flytte hjem igen men alt det ville koste nogle penge så det er ikke lige en mulighed lige nu.

Hvorfor har du det job som du har?

Det var ved et tilfælde, jeg er uddannet lærer og har undervist i ti år og allerede den gang begyndte jeg at arbejde med børn og unge, jeg syntes det var spændene med noget udfordring, hvis der var en elev der ville høre efter hvad jeg sagde, så prøve at forstå hvorfor. Hvis jeg kom ind i en klasse hvor der ikke rigtig skete noget begyndte jeg hurtigt at kede mig. Så besluttede jeg mig for at læse til psykolog mens jeg var lærer, jeg gik på læste på aften skole og var lære om dagen. 

Efter fem år var jeg uddannet psykolog. Da BFC blev til søgte jeg stillingen som leder og fik jobbet. 

Interviews

Casper Nielsen - gammel elev i eteam

Daniel Theilgaard kom forbi en gammel eteam elev, og fik en lille snak om "gamle dage"

 

"Hvad husker du bedst fra e team

Ja det er jo helt klart Seans mad

 

Hvad syntes du om E team

Jeg syntes at det er en god måde at tage i mod de skole trætte unge, og det er en rolig skole

 

Hvordan var lærerne

De er mærkelige, men på den gode måde og de er nemme at snakke med

Interview med Lizette, gammel elev i eteam

Nöel fra eteam har talt med Lizette, der gik i eteam i 2005

 

Interview af Lizette

Hvorfor kom du på eteam?

Hun fortæller at hun syntes det er nemmere at der ikke er så mange elever.

Hvordan var det på eteam?

Det var nedern at få sin telefon låst inde i et skab!! (Det var faktisk sådan at eleverne afleverede deres telefon hver morgen, og fik den udleveret igen når de fik fri fra skolen)

Hva har du fået ud af eteam?

Lizette tog sig ikke sammen til skole arbejdet men hun fortæller, at hun fortryder meget idag.

Hva syntes du om menneskerne i eteam?

Hun syntes det var noge gode mennesker, der var der nede

Det bedste minde fra eteam?

Sejl turen på Vang mark hvor Sean lavede chili 

Interview med ungdomsskoleleder Steen Nielsen

Jonas Rolfsen og Nöel Koue Skov fra eteam talte med Steen

Eteam interviewer lederen i ungdomsskolen

I dag var Eteam så heldige at få lov til at lave et interview med den højeste ansatte på Odder Ungdomsskole.

Vi var to drenge henne for at interviewe Steen Nielsen.

 

Steen Nielsen udtalte følgende: 

Jeg er rigtig glad for mit arbejde og omgivelser med personalet jeg har ansat. Jeg har ansvaret for hvad der sker i ungdoms skolen samt eteam, hvilket jeg er rigtig glad for. Jeg sørger for at elever på Eteam og andre steder kan gå op til eksamen og de forskellige prøver, men også at elever på Eteam bliver behandlet godt så de bliver glade for at være der hvilket jeg håber og er sikker på de har, ellers har jeg ansat 3 fantastiske lærere som nok skal sørge for behandlingen og undervisningen.

Jeg er altid orienteret om hvad der sker på Eteam hvilket jeg også tror i ved, at kommer jeg tit hen til jer for at hører om hvordan det går. 

Jeg elsker at gøre børnene tilfredse, men os at de skal vide de døren til min kontor altid står åben så man altid har en mulighed for at komme hen og snakke om nogen til eller få nogen ting på plads. Det værste jeg ved er helt klart hvis jeg erfarer at et barn under mit ansvar har det dårligt eller ikke føler jeg hjulpet nok, det kan påvirke mig meget. 

Jeg elsker mit job fordi jeg kan hjælpe og gøre en forskel for unge så de kommer videre i deres liv, hvilken jeg også selv er meget opsat på, at få dem til så de kan få det job de ønsker.

 

Vi vil slutte med at sige mange tak til Steen for interviewet.

 

Peter Mørch interviewet af Nöel og Jonas, eteam

 

Hvorfor ville du være SSP

Peters drøm var ikke at være ssp, men det var det han kom til for det var det han elskede at lave.

Hvad syntes du om dit arbejde?

Peter siger at han har verdens fedeste job - kort sagt.

Hvad syntes du om eteam?

Peter siger, at han syntes at eteam er for nice, for det er elevernes sted, og det er fedt at Odder kommune kan tilbyde sådan et sted for unge, i stedet for at vi ligger der hjemme og sover.

Hvorfor vil du gerne arbejde med børn/unge?

Peter siger, at det er fordi at vi er for fede og arbejde med, for ellers ville han ikke gøre det, og fordi han menner, at alle unge har krav på en fed ungdom.

Er det et problem med hash i Odder?

Nej det er ikke et problem med hash, det er vores indstiling om det, der er problemet.

Er kriminalitet et problem i Odder?

Nej det er det ikke længere, ungdoms kriminaliteten er faldet rigtig meget i Odder kommune.

Føler du at du gør en forskel med kriminalitet i Odder?

Nej siger Peter, det syntes jeg ikke jeg gør - men jeg har nok en andel i det.

Har du nogle sinde konfiskeret stoffer eller våben?

Peter fortæller, at han en gang har måtte bede en elev om hans butterfly kniv, fordi han stod  og fægtede med den inde på skolen. Men Peter siger også at han må ikke konfiskere stoffer eller våben.

Hvor mange år har du været SSP?

Jeg har været ssp i 10 år, og arbejdet med unge i 20 år. 

Søren Peter, eteam beskriver her sit drømmejob

Drømme job

Jeg har lige sat mig ud i bilen klokken er 06:30 og det er ved at blive lyst uden for. 

Jeg er på vej til arbejde, min chef og jeg skal mødes ude ved en kunde der gerne vil have fældet et stort træ, det er ved at være helt klart i vejret da jeg ankommer, chefen står og snakker med kunden jeg stiger ud af bilen og går hen for at sige godmorgen. 

Vi går i gang med at save i det store gamle træ først laver jeg en fæld kam og bagefter saver jeg det sidste stykke over træet vælter som det skal, det lander lige ved siden af det lille ny plantede æbletræ, opgaven er fuldført og vi kan pakke sammen og tage hjem.

På firmabilen står der "Jacob anlægsgartner og træfældning". Jeg er vældig godt tilfreds med at være ansat her, jeg er den eneste i firmaet der kan top kappe så jeg får rigeligt med arbejde og løn, jeg laver selfølgelig også mange andre ting men jeg er specialiseret i træfældning. 

I dag skal jeg ud til en skole sammen med nogle andre kolleger, vi skal anlægge en stor legeplads med bål hytte, sand kasser, gynger og andre ting og sager vi har to uger til at gøre det færdigt, vi tager hjem efter at have set stedet og begynder at tegne planer, det bliver en vildt fed lege plads til børnene. Næste dag går vi igang med at grave ud til bål hytten, den skal stå en halv meter nede i jorden så den også kan blive brugt til at lave huler i, stolperne bliver slået i jorden og træ beklædningen bliver sat på bagefter tag og så er bål hytten færdig. Efter to uger er vi færdige med legepladsen, den er blevet vældig flot med græsplæner og labyrinter lavet af bøgehække.

Det er snart ved at blive vinter og bladene falder af træerne, det er tid til at gå på standby for vinteren, komme igang med sine egne projekter og være klar til sommer. Sådan er det at være anlægsgartner, der er ikke noget at lave i vinter perioden, men det går jo nok.

Jeg er ved at lave hus der hjemme sammen med min kæreste, vi købte huset for et år siden, men der er stadig meget der skal laves, det er en lille landejendom med seks hektar til, der er et stort stuehus, en gammel kostald og en lille lade med en lille traktor. Det er sådan et sted jeg altid har ønsket mig at have, med udsigt ud over markerne og med vind i de store gamle egetræer.

Eteam fotos...